Her Öğrenciye Özel EBA Akademik Destek

Eba Akademik Destek Nedir ? Her Öğrenciye Özel EBA Akademik Destek. EBA akademik destek platformu içerisinde 4 tane büyük bileşen ve onları işleyen çok önemli bir zeka var. Bu bileşenler akademik destek zekası ile beraber işlenerek okulumuzdaki tüm bileşenleri tüm paydaşlara dönüt veren onları doğru yönlendiren bir sistem haline geliyor. Okul yöneticilerimiz, ölçme değerlendirme birimlerimiz, velilerimiz, rehberlik birimlerimiz, ders öğretmenlerimiz, öğrenciler özelinde hepsi ile ilgili detaylı raporlar ulaşabilir. Onları doğru şekilde yönlendirebiliyorlar.

. .

Her Öğrenciye Özel EBA Akademik Destek

EBA akademik destek platformu içerisinde 4 tane büyük bileşen ve onları işleyen çok önemli bir zeka var. Bu bileşenler akademik destek zekası ile beraber işlenerek okulumuzdaki tüm bileşenleri tüm paydaşlara dönüt veren onları doğru yönlendiren bir sistem haline geliyor. Okul yöneticilerimiz, ölçme değerlendirme birimlerimiz, velilerimiz, rehberlik birimlerimiz, ders öğretmenlerimiz, öğrenciler özelinde hepsi ile ilgili detaylı raporlar ulaşabilir. Onları doğru şekilde yönlendirebiliyorlar.

EBA akademik destek sistemi aslında üç büyük bileşenden oluşuyor. Az önce söylediğim akademik destek zekâsının içinde onları işleyen onları çözümleyen birçok bileşen ekstra bileşenlerde var. Ders planları ve rehberlik uygulamaları, performans raporları, videolu ders anlatımları var. Önceki yılın geçmiş soruları çalışma soruları özetleri testleri gibi birçok dijital içerik tüm bu içeriklere tüm zekanın üzerinde çalıştığı web uygulaması ve tabii ki bir mobilde de çalıştığı uygulaması var. Bu dijital dünyayı destekleyen çeşitli basılı yayınlar de mevcut. Konu kavrama testleri yani yaprak testler ve okullarda düzenli olarak uygulanan deneme sınavları da bu sistemin önemli bileşenlerinden.

.

Akademik desteğin eğitsel modeline baktığımızda öğrencilerin hedeflendirilmesini ve on gün gün çalıştırması üzerine döndüğünü söyleyebiliriz. Aslında akademik desteğin eğitsel modeli ilk önce öğrencilerin ana hedefini belirlenmesi ile başlıyor. Hedefini belirlemek için öğrenciler sisteme girerek bir tercih listesi oluşturuyorlar. Tercih listesini düzenledikten sonra sistem üzerinde öğrencilerimiz için bir hazır buluşluluk deneme sınavı mevcut. Öğrenciler hazır bulunuşluluk sınavına alındıklarında, öğrencilerin nasıl bir yoldan geçeceklerini, onlar için kişiye özel bir şekilde planlıyor. Öğrencimizin bulunduğu noktadan hedefine gitmesi için önündeki yolu onun için basamaklandırıyor ve adım adım hedefine doğru ilerlemesi için ona yönlendirmelerde bulunuyor.

.

Kişiye özel rehberlik uzmanı sistem içinde var diyebiliriz. Öğrencimiz sistemde hedefine giderken örneğin buradaki 515 puanla hedefi olan bir öğrencimiz var. Aşağıdakilerden öğrencisi tercih listesindeki diğer bölümler öğrencimizi hazır bulunuşluk sınavı almış ve 255 puan çıkarabilmiş. Sistem öğrencimiz için önündeki yolu 8 hedef basamağını bölmüş. Yani bu öğrencimiz 255 puandan adım adım sistemin doğru yönlendirmeleri ile çalışacağız testlerle, çalışacak olan videoları ile öğrencimizi adım atıp hedefine doğru yönlendirmeye çalışacak. Bunun için sistem öğrencinin seçtiği hedefe uygun hangi derse ne kadar ağırlık vereceğini belirleyen net hedeflerini belirlemesini istiyor. Senin puanı güncel puanını bir üst basamağa çıkarabilmek için hangi derslere ne kadar ağırlık vereceğini sistem bir öngörüde bulunarak, öğrencimizi özel bir şekilde hazırlıyor. Eğer öğrencimiz istersen derslerdeki net hedeflerini tek tek kendisi değiştirebiliyor.

.

Öğrencimiz deneme sınavına katıldıktan yani hazırbulunuşluğunu aldıktan sonra sistem öğrencinin bulunduğu noktadan bir üst adımına geçebilmesi için hangi derse ve o dersteki konulara ne ağırlıkta çalışması gerektiğini hesaplıyor. Öğrencim matematiğe 167 çalışması gerekirken bir fizik dersine %40 çalışması bir üst hedefegeçmesi için yeterli olabilir. Bu yüzden sistem öğrencinin hedeflerine ve hazır buluşuna uygun olarak her derse her konuya farklı ağırlıklar vererek farklı ders hedefleri oluşturuyor. Her dersinde altındaki konular okul üniversite sınavında çıkma olasılığı da hesaplanarak farklı konu hedeflerine bölünüyor. Yani her öğrenci sorumlu olduğu derslerin hangi konusuna ne derinlikte çalışması gerektiğini sistem yönlendirmesi ile bulabiliyor.

Öğrenciler konuların hedeflerine ulaşabilmeleri için her konunun içerisinde bir konu yeterlik durumu diye rapor oluşturulmuş durumda. Öğrencilerin tek yapması gereken şey bu raporda konu hedeflerini erişmek için konuya bağlı testlerden bu konuyla çıkmış sorulardan yeterli başarı göstermeleri ve konudaki rengini yeşile getirmesi. Akademik destek deki bütün hedeflemeler, bütün raporlar dört renk üzerine kurulu. Öğrencinin kırmızı olması o konuda problemleri olduğunu gösterirken, yeşil olması o konuda yeterli olduğunu gösteriyor . Aradı ki diğer iki rengimiz de turuncu ve sarı da problemli bir noktaya yakın olduğunu ya da hedefine birazcık daha çalışırsa yakın olabileceğini gösteren renkler. Sistem öğrencinin hedefini aldığı bir hazır boşluk deneme sınavında soktu. Üst gitmesi gereken hedefine göre hangi konuya ne kadar çalışması gerektiğini belirledi. diğer noktaya geldiğimizde artık öğrenci hangi konuya nedeniyle çalışması gerektiğini biliyor ve o konuya çalışmasına gerek var. O konuya çalışması için her konu için sistem farklı stratejiler sunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir